• Behandeling Cosmelan

 • De behandeling

  Voordat met de behandeling kan worden begonnen, is een intake gesprek nodig voor een diagnose van het pigmentatieprobleem. U krijgt advies over hoe u de behandeling in zijn werk gaat, wat u kunt verwachten en hoe u de thuis producten moet gebruiken.

  Via de volgende stappen laten wij zien hoe de Cosmelan behandeling verloopt:

  1. Het Cosmelan-masker wordt opgebracht.
  2. Na 6 tot 12 uur verwijdert u thuis zelf het masker door met een koud washandje met voorzichtige, draaiende bewegingen het gezicht schoon te deppen. Nadat het masker is verwijderd, is het gezicht meestal rood en kan het jeukerig aanvoelen.
  3. Gedurende 2 dagen gebruikt u een voedende vochtinbrengende crème (Hydra-vital factor K)
  4. Na 2 dagen gaat u voor controle terug naar de kliniek. Daar ontvangt u de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème. (Dit is een minder sterke versie van het Cosmelan 1 masker). Iedere keer nadat Cosmelan 2 is gebruikt, moet het gezicht worden gereinigd.
  5. Cosmelan 2 dient in een dunne laag op het hele gezicht te worden aangebracht.
  6. In de eerste week brengt u de crème drie keer per dag op. In de tweede en derde week twee keer per dag en vanaf de vierde week een keer per dag.
  7. Bij ernstige pigmentatie of melasma is het aan te raden de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème in ieder geval een jaar te gebruiken. 
  8. Let op: u zult met het gezichtsmasker naar huis gaan. Om die reden is het verstandig te zorgen voor een geschikt vervoermiddel naar huis.