• Cosmelan

 • Cosmelan behandeling

  Hyperpigmentatie is een veel voorkomend probleem en heeft verschillende oorzaken. Een greep uit deze oorzaken zijn: verstoorde hormoonbalans, huidveroudering, zwangerschap, pilgebruik, menopauze en zonnebaden zonder zon bescherming (SPF) te gebruiken.

  Cosmelan is een effectieve behandeling dat speciaal ontwikkeld is tegen hyperpigmentatie. Met 1 laag wordt het masker op de huid aangebracht. In een maand tijd zullen melasma, pigmentvlekken en beschadigingen door de zon aanzienlijk verminderen. De Cosmelan behandeling wordt uitsluitend gegeven door huidartsen/therapeuten.

  Pigment in de huid

  Een melanocyt is een bepaald type huidcel (pigmentcel) dat melanosomen produceert en afgeeft aan de keratinocyten. In de basaalcellen laag is er ongeveer 1 melanocyt per 10 keratinocyten. Onze huidskleur wordt voor namelijk bepaald door de grootte en het aantal pigmentkorrels die zich in de basaalcellenlaag van de opperhuid bevinden. Ook het type pigment eumelanine (zwart of bruin pigment) of feomelanine (rood of geel pigment) is van invloed. Mensen met een donkere huid hebben niet zozeer meer melanocyten dan mensen met een lichte huid, maar de pigmentkorrels zijn groter en er worden meer pigmentkorrels afgegeven. De productie van pigment neemt toe na bestraling met ultra violet licht.

  Werking Cosmelan

  De Cosmelan 1 en Cosmelan 2 ingrediënten werken op de verschillende stadiums van pigment en werken in synergie. De ingrediënten zijn van plantaardige en chemische oorsprong. Amalan vormt de basis van het Cosmelan-masker en heeft direct effect op het onderhuidse proces dat pigment (melanine) vormt. Het remt de tyrosinase (een basis enzym in het melaninevormingsproces). Daarnaast bevat het Cosmelan-masker de volgende ingrediënten: kojiczuur, fytinezuur, ascorbinezuur, arbutine, titaniumdioxine en retinylpalmitaat (vitamine A soort), die allen het enzym tyrosinase blokkeren. De producten zijn parfumvrij.

  De behandeling

  Voordat met de behandeling kan worden begonnen, is een intake gesprek nodig voor een diagnose van het pigmentatieprobleem. U krijgt advies over hoe u de behandeling in zijn werk gaat, wat u kunt verwachten en hoe u de thuis producten moet gebruiken.

  Via de volgende stappen laten wij zien hoe de Cosmelan behandeling verloopt:

  1. Het Cosmelan-masker wordt opgebracht.
  2. Na 6 tot 12 uur verwijdert u thuis zelf het masker door met een koud washandje met voorzichtige, draaiende bewegingen het gezicht schoon te deppen. Nadat het masker is verwijderd, is het gezicht meestal rood en kan het jeukerig aanvoelen.
  3. Gedurende 2 dagen gebruikt u een voedende vochtinbrengende crème (Hydra-vital factor K)
  4. Na 2 dagen gaat u voor controle terug naar de kliniek. Daar ontvangt u de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème. (Dit is een minder sterke versie van het Cosmelan 1 masker). Iedere keer nadat Cosmelan 2 is gebruikt, moet het gezicht worden gereinigd.
  5. Cosmelan 2 dient in een dunne laag op het hele gezicht te worden aangebracht.
  6. In de eerste week brengt u de crème drie keer per dag op. In de tweede en derde week twee keer per dag en vanaf de vierde week een keer per dag.
  7. Bij ernstige pigmentatie of melasma is het aan te raden de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème in ieder geval een jaar te gebruiken. 
  8. Let op: u zult met het gezichtsmasker naar huis gaan. Om die reden is het verstandig te zorgen voor een geschikt vervoermiddel naar huis.